Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżyki z pastą jajeczną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
majonez 2 łyżki
cienki szczypiorek ozdobny pęczek
sól i pieprz do smaku
papryka
sałata

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżyki z pastą jajeczną

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać z łupek, po czym poprzecinać na pół. Z każdego delikatnie wyjąć żółtko. Zmiksować je następnie na papkę lub rozgnieść widelcem, połączyć ze szczypiorkiem i majonezem (nie dodawać go za dużo, żeby pasta nie zaczęła się rozpływać). Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pastą napełnić wgłębienia w jajkach. Z młodych, cienkich szczypiorków zrobić igły jeża. Z paseczków papryki nosek i oczy. Podawać na talerzu przybranym zieloną sałatą i paseczkami papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 28.04.2011 09:13
smaczne
Iwona51
Iwona51 21.03.2011 00:06
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak