Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać z łupek, po czym poprzecinać na pół. Z każdego delikatnie wyjąć żółtko. Zmiksować je następnie na papkę lub rozgnieść widelcem, połączyć ze szczypiorkiem i majonezem (nie dodawać go za dużo, żeby pasta nie zaczęła się rozpływać). Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pastą napełnić wgłębienia w jajkach. Z młodych, cienkich szczypiorków zrobić igły jeża. Z paseczków papryki nosek i oczy. Podawać na talerzu przybranym zieloną sałatą i paseczkami papryki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !