Sposób przygotowania

Z drożdży łyżki cukru, łyżki mąki i troszkę ciepłego mleka zrobiż zaczyn. odstawić na chwilkę do wyrośnięcia. Nstępnie połączyć wesztę skaładników z zaczynem ( mleko i margarynę dodajemy ciapłe) Wyrobić ciasto. Wozwałkować na posypanym mąką blacie, wyciąć i przeciągnąć w chrusty. Smażyć na gorącym, głębokim tłuszczu. Po usmażeniu obtoczyć w cukrze pudrze.
SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 5
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ślicznie wyglądają
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pulchne pyszności:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Smakołyki
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    fajne...zupełnie inne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    piekne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    takich jeszcze nie robiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    takiego jeszcze nigdy nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !