Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka marynarska z różnych ryb

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kergulena 600 g
mintaj 500 g
morszczuk 600 g
cebula 120 g
masło 50 g
mąka 60 g
cytryna 2 szt
śmietana 100 g
natka pietruszki 1 szt
kostka drobiowa 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka marynarska z różnych ryb

Rybę obrać z ości,obrać cebulę,pokroić wszystko w drobną kostkę,posolić,dodać pieprz i oprószyć mąką,dodać do rondelka ze stopionym masłem,wstawić do piekarnika,następnie dodać rosół z kostki,delikatnie rozmieszać i doprawić do smaku,po 20 min wycisnąć sok z cytryn,wymieszać ze śmietaną i wystawić nie gotując ,posypać drobno posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 10.03.2011 16:09
fajne połączenie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak