Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tramezzini al tonno

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapary 1 łyżka
ser ricotta 100 g
sok z cytryny 2 łyżeczki
sól do smaku
świezo zmielony pieprz do smaku
sałaty 4 liście
chleb tostowy 8 kromek
orzechy pistacjowe 2 mielone
tuńczyk 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Tramezzini al tonno

Osączyć na sicie tuńczyka i lekko rozgnieść widelcem. Posiekać kapary i pistacje. Wymieszać w salaterce tuńczyka z kapary i pistacje z risotto. Przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Połowe kromek z pieczywa obłożyć sałatą i równomiernie posmarować pastą z tuńczyka. Położyć z wierzchu pozostałe kromki. Mocno przycisnąć brzegi i przed podaniem poprzekrawać na trójkąty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 04.10.2011 16:13
faktycznie wykwintny
darus 10.08.2011 12:34
coś włoskiego - super
Adamorek 11.06.2011 13:34
tajemnicza nazwa
Anna146 10.05.2011 07:10
fajnie się nazywa, ale składniki to nie moja bajka
marzena06 30.12.2010 15:29
jakie świetne włoskie danie
Natalia/tubisiek 19.06.2010 07:55
Musi być pyszne!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak