Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodkie szyszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krówki kruche 30 dag
margaryna 1 szt
ryż preparowany 1-2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie szyszki

do rondelka wrzucamy margarynę i roztapiamy ją. w tym czasie rozdrabniamy krówki w jak najdrobniejsze. do rozpuszczonej margaryny wrzucamy rozdrobnione krówki, mieszamy (uwaga aby łatwo nie przypalić) gdy te krówki w miarę się roztopią (zdejmować z gazu co jakiś czas na moment i z powrotem na gaz) wrzucamy prażony ryż. i mieszamy energicznie. Zdejmuje z gazu i goracą masę szybciutko formujemy w kuleczki. Po ostygnięciu są gotowe do jedzenia. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 10.09.2011 12:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak