Sposób przygotowania

Zagotować mleko i wkruszyć do niego ser, chwilę pogotować aż się zrobi serwatka. Przestudzić, wylać na durszlak. Roztopić margarynę, jak ostygnie wbić 2 jajka i roztrzepać. Zemleć ser przez maszynkę i dodać do margaryny i jajek. Do tego dodać łyżkę soli i łyżeczkę sody. Gotować ciągle mieszając ok. 10 minut. Wyłożyć blaszkę folią, dać do niej gorący ser i przykryć go folią. Podziurkować widelcem i odstawić do zimnego miejsca. Można też ser wlać do butelki, ale wcześniej trzeba odciąć od niej górę, tak się łatwiej później ten ser kroi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    coś innego!
  • 1
    original
    Opublikowano

    aranka

    oryginalnie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    proste
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    proste i orginalne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !