Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1 cały
przyprawy
sól do smaku
zsiadłe mleko 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Królik

Królika moczymy w zsiadłym mleku, najlepiej przez 2 noce i dni. obtaczamy królika w przyprawach, soli aby zmiękł. i pieczemy, czy to na grillu lub możemy zrobić tzw. królika z rożna. nabijamy na rożno i obkręcamy nad ogniskiem. Królik nadaje się z ogniska, grilla bądź ze zwykłego piekarnika. Można go jeść z ziemniakami pieczonymi z ogniska.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak