Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg marynowany

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 1i 1/2 pęczek
pieprz,sól,cukier do smaku
musztarda 1/2 łyżeczka
olej 4 łyżki
pstrąg wędzony filet 4 szt
ocet 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg marynowany

2 filety z pstrąga ułożyć skórką ku dołowi w porcelanowej miseczce. Koperek z ziarnami pieprzu grubo posiekać. Wymieszać z solą i cukrem. Przykryć nim 2 filety. Pozostałe 2 filety położyć z wierzchu skórą do góry. Przykryć przeźroczystą folią. Wstawić do lodówki na co najmniej 1 dzień.
Krótko przed podaniem, sporządzić sos musztardowy. Wymieszać musztardę z cukrem, solą pieprzem, octem i łyżką marynaty z miski. Ubijając dodać olej, koperek dodać do sosu. Filety wyjąc z miski i zdjąć warstwę koperku trzymając ukośnie nóż oddzielić filety od skóry i ułożyc na talerzach i podawać z sosem musztardowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 12.12.2012 13:30
pyszny musi być
Ewelina47 12.12.2012 13:30
pyszny musi być
melonik 01.03.2012 09:15
pycha
Justyna Jussstiii 21.08.2011 11:32
super
ewelina63 13.03.2011 13:56
coś pysznego
anja3107 16.06.2010 14:10
Uwielbiam pstrąga, zwłaszcza grillowanego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak