Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny sos żurawinowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 3 szklanki
cukier puder 2 szklanki
woda 1\\3 wody
laska cynamonu 2
Gałka muszkatołowa cała Prymat
sok pomarańczowy 1\\2 szklanki
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny sos żurawinowy

Żurawinę , wodę i cukier umieszczamy w rondelku i wstawiamy , dajemy też wszystkie przyprawy , przykryć od czasu do czasu przemieszać i gotować do 10 minut , potem zdejmujemy z ognia i wyjmujemy cynamon a na koniec dodajemy dopiero sok z cytryny i sok z pomarańczy .Podawać po schłodzeniu w temperaturze pokojowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta34 10.05.2012 09:05
dobre
ElizaT 12.04.2011 09:00
jest ok ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak