Sposób przygotowania

Ziemniaki rozbijamy tłuczkiem i ugniatamy z mąką, jajkiem, solą i proszkiem do pieczenia. Formujemy ruloniki i tniemy na małe kosteczki. Jeśli ciasto będzie rzadkie trzeba dodać trochę mąki. Gotujemy w osolonej wodzie aż wypłyną na wierzch. Polecam podawać do sosu, gulaszu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha !!!!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Dobre :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    moje ulubione z czasów dzieciństwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super danie, zwłaszcza odsmażane na drugi dzień:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    oj tak odsmażane są pycha!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    bardzo je lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    przepadam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    dawno robiłam ... dobrze sobie przypomnieć :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    dawno robiłam ... dobrze sobie przypomnieć :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    lubie
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    lubię kopytka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !