Sposób przygotowania

Boczek natrzyj solą i pieprzem, odstaw na kilka godzin. Szyj z sobą dwa krótsze boki boczku. Gąski dokładnie umyj, krótko obgotuj w osolonej wodzie, odcedź. Przesmaż grzyby na maśle, przykryj i chwilę duś. Gdy zmiękną, wbij jajka, posól, popieprz, wymieszaj. Brytfankę, wyłóż folią aluminiową, pionowo ustaw na niej zszyty boczek. Masę jajeczno – grzybową ułóż ciasno w środku boczku. Posyp mięso zielem angielskim, kminkiem i kolendrą, przykryj folią. Na dno brytfanki wlej trochę wody. Piecz 2 godziny w temp 170-180stC. Podawaj na zimno.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !