Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rulon z boczku z gąskami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gąski 50 dag
jajko 2 szt
masło 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat kilka szt
kminek 1 łyżeczka
kolendra 1 łyżeczka
sól
pieprz
boczek 1,5 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Rulon z boczku z gąskami

Boczek natrzyj solą i pieprzem, odstaw na kilka godzin. Szyj z sobą dwa krótsze boki boczku. Gąski dokładnie umyj, krótko obgotuj w osolonej wodzie, odcedź. Przesmaż grzyby na maśle, przykryj i chwilę duś. Gdy zmiękną, wbij jajka, posól, popieprz, wymieszaj. Brytfankę, wyłóż folią aluminiową, pionowo ustaw na niej zszyty boczek. Masę jajeczno – grzybową ułóż ciasno w środku boczku. Posyp mięso zielem angielskim, kminkiem i kolendrą, przykryj folią. Na dno brytfanki wlej trochę wody. Piecz 2 godziny w temp 170-180stC. Podawaj na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak