Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLIMACZKI RYBNE Z POREM

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 1/2 kg.
por 1 sztuka
masło 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
wino białe wytrawne 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLIMACZKI RYBNE Z POREM

Por oczyścić, krótko pogotować w osolonej wodzie. Mintaja opruszyć solą oraz białym pieprzem. Liście pora zawinąć razem z mintajem w ruloniki, spiąć wykałaczką. Ślimaczki obsmażyć na maśle, podlewać winem, dusić kilka minut. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak