Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety pieczone w sosie pomidorowo - pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 4
pomidory bez skóry 4
drobno posiekane cebule 2
pokrojonych w plastry pieczare 25 dag
jajko 3
wytrawnego białego wina 1 szklanka
śmietany 3/4 szklanki
masło do posmarowania formy - -
sól - -
pieprz - -

Przepis i sposób przygotowania na: Filety pieczone w sosie pomidorowo - pieczarkowym

Filety oprószyć solą i pieprzem. Dwa pomidory pokroić w kostkę. Pieczarki, pomidory i cebulę położyć na natłuszczonej formie do zapiekanek. Na wierzchu ułożyć filety, zalać winem i zapiekać 10 min. Łyżką zebrać powstały sos (uważać by nie uszkodzić filetów). Następnie sos przecedzić przez gęste sito i podgrzać. Żółtka zmiksować ze śmietaną. Pozostałe 2 pomidory pokroić w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 04.11.2011 20:53
fajne
bernadetta2 28.09.2011 08:25
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak