Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLOPSIKI CIELĘCE W JARZYNACH

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
cielęcina bez kości 400 gram
mleko 0,5 szklanki
masło 40 gram
pietruszka 100 gram
cebula 2 sztuki
seler 100 gram
marchew 100 gram
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka 1 sucha

Przepis i sposób przygotowania na: KLOPSIKI CIELĘCE W JARZYNACH

Warzywa obrać,pokroić w paseczki, zalać osolonym wrzątkiem i całość ugotować. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i zmielić razem z mięsem, dodać jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z otrzymanej masy uformować okrągłe klopsiki, a następnie włożyć do wywaru pod koniec gotowania. Po ugotowaniu wyjąć na półmisek, obłożyć warzywami, posypać natką. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 18.03.2012 10:58
mmmm
Emilia21 18.03.2012 10:58
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak