Sposób przygotowania

Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać brązowy cukier i dalej ucierać. Cały czas ucierając dodać jajko a potem maślankę. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą. Przesiać do masy i wymieszać łyżką. Ciasto wlać do formy. Piekarnik nagrzac do 180 C. Ciasto piec około 60-70 min. Sprawdzić patyczkiem czy już jest upieczone. Piekarnik wyłaczyć, uchylić drzwiczki i zostawić ciasto na około 20 minut do przestudzenia. Podawać posypane cukrem pudrem lub z keksem bitej śmietany.
Smacznego!!

--> porcja na keksówke

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    apetyczne ciacho;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Uwielbiam takie ciasta. Czekoladowe z brązowym cukrem.
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Danka

    pyszny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    pyszny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !