Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carbonade

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 80 dag
masło 5 dag
mąka pszenna wg uznania
sól, pieprz wg uznania
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Carbonade

Cebule pokroić w kostkę. Mięso pokroić na niewielkie kawałki, obtoczyć w mące i obrumienić na maśle. Następnie wyjąć łyżką cedzakową, a na tym samym tłuszczu zeszklić mięso i dusić, podlewając czerwonym winem. Przed podaniem doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 27.04.2012 10:29
mmmmmmm super!;)
tomek18 09.12.2011 09:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak