Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zmielić w marzynce. Wątróbkę umyć, zmielić w maszynce. Rodzynki sparzyć gorącą wodą, odczekać 5 min, migdały sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki. W misce rozgnieść migdały, rodzynki i żółtka, dodać cukier i odrobinę soli i mleka. Białka ubić na sztywną pianę. Wątróbkę wymieszać z masą rodzynkwą i pianką. Połączyć z farszem, dodać pianę i delikatnie wymieszać. Zapiekać ok 10 min w twmp. 180 stopni C.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ciekawe połączenie wątróbki z migdałami i rodzynkami :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !