Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, studzimy. Następnie po ugotowaniu i wystudzeniu rozgniatamy je. Do ziemniaków dodajemy jajka oraz mąkę, solimy do smaku. Wyrabiamy masę. Ma być taka, aby nie kleiła się do rąk.
Następnie z ciasta formujemy wałeczki i kroimy je na kawałki około 2 cm.
Kopytka wrzucamy na osolony wrzątek, po wypłynięciu gotujemy jeszcze chwilkę i odcedzamy.
Podajemy ze skwarkami ze słoniny lub polane masełkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Uwielbiam kopytka! Zwłaszcza z gęstym pieczeniowym sosem :) Mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    super. Na pewno zrobię
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !