Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwina 1/2 kg
marchew 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
smietana 18% 4 łyżki
mąka 3 łyżki
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
woda 3 l
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka

Wodę gotujemy z kostką rosołową.
Następnie marchewkę i buraczki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Warzywa wkładamy do gotującej się wody i gotujemy, aż będą miękkie.
Następnie liście i łodygi od buraczków kroimy i wkładamy do zupy, gotujemy kilka minut.
Kolejno dodajemy odrobinę kwasku cytrynowego.
Na samym końcu zupę zaprawiamy śmietaną wymieszaną z mąką. Zupę zagotowujemy, przyprawiamy do smaku i gotujemy około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 28.03.2012 15:08
mniam
pacpaw 10.03.2011 09:55
nic tylko czekać aż wyrośnie :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak