Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZEŃ CIELĘCA

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 0,5 kg
rum 50 ml
mąka 20 gram
tłuszcz
żółtko jajek 2 sztuki
czekolada 40 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
imbir do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZEŃ CIELĘCA

Mięso natrzeć przyprawami, posypać mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, dusić polewając wodą, później polewając wytworzonym sosem. Miękkie mięso pokroić na porcje i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Sos przecedzić, dodać rum, żółtka, doprawić do smaku solą, pieprzem, imbirem, a następnie polać nim pieczeń. Czekoladę zetrzeć na drobnej tarce i posypać pieczeń. Całość zapiec w piekarniku. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak