Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tradycyjne klopsiki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
jajko 2
cebula
bułka czerstwa 3
koperek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: tradycyjne klopsiki

Mięso zemleć przez maszynkę . Bułki czerstwe najpierw musimy zmoczyć a potem też zemleć , do mięska dodajemy posiekany koperek , cebulkę drobno pokrojoną i bułkę , dodać jajko, sól , pieprz i zagnieść ręką aby była jednolita masa , wkładamy potem do foremek keksowych małych albo jednej dużej , wyłożonych papierem do pieczenia ,potem wierzch posypujemy bułką tartą i pieczemy 60 minut w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 21.02.2013 13:06
lubię takie
Elżbieta17 11.03.2012 17:55
super:)
ElizaT 12.04.2011 08:57
klopsy są dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak