Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki Kasi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 gr
jajko 1 szt
śmietana 1 łyżka
alkohol 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki Kasi

Wszystkie składniki wymieszać i utrzeć na jednolitą masę. Rozwałkować na cienkie placki, pokroić i przekładać. Smażyć na głębokiej oliwie do czasu zarumienienia lub wypłynięcia na wierzch (zależy od ilości tłuszczu). Po ostudzeniu obficie posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 15.11.2013 22:17
lubię nie tylko w karnawale
Katarzyna59 18.10.2012 21:46
super
Kas2 28.09.2012 00:00
uwielbiam! jem niemal hurtowo :)
RenataZ-et 19.09.2012 16:40
pycha :)
[email protected] 07.06.2012 10:40
super
[email protected] 07.06.2012 10:40
super
Marlena/Kinia 26.01.2012 14:22
faworki zawsze s? smaczne
joanna77 19.11.2011 14:49
po prosze choć jeden
Rogalik 10.09.2011 22:13
lubię
Ela15 22.06.2011 14:45
super
irenka 15.04.2011 22:22
na pewno pyszne
Ewelina38 04.04.2011 22:32
noooooo, narobiłaś niezłego smaka
Teresa19 24.03.2011 09:11
Pięknie wyglądają,pewnie są pyszne.
anemon 17.03.2011 07:20
Jakie piękne, cieniutkie i pełne pęcherzyków. Wydaja się super kruchutkie, takie najbardziej lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak