Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno, dodawać po 1 łyżce cukru,nie przerywając ubijania. Najlepszy jest cukier puder. Dodać sok z cytryny. Na blaszkę wyłożyć folię aluminiową, stroną świecącą do spodu.Na to położyć papier do pieczenia i wyłożyć masę na bezy - jako ciastka lub jako spód do ciasta. Piec w 120 stopniach przez 1 godzinę, potem zmniejszyć na 100 stopni i piec jeszcze godzinę lub więcej.Beza ma być twarda na zewnątrz, miękka w środku. Najlepiej piec wieczorem, zostawić po wyłączeniu na całą noc i dopiero rano ściągnąć z papieru.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    uwielbiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    wyszła super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta41

    Jak tu wytrzymać do następnego dnia? :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    to coś dla moich panów
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    smak dzieciństwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !