Sposób przygotowania

Kurczaka nacieramy sokiem z cytryny z pomarańczy , pieprzymy , solimy , posypujemy troszkę cynamonu i papryki , zaś pomarańcze myjemy sparzyć wrzątkiem pokroić na ósemki, cząstki jednej pomarańczy wkłady do kurczaka do środka , zaszyj zepnij nogi posmaruj masłem i pieczemy 10 minut w temp. 220 st. potem po 10 minutach obniżamy do 180 st i wlewamy dopiero wino i pieczemy 40 minut, Będzie pojawiał się sos ,będzie go coraz więcej , bo zaczną puszczać soki , dlatego od czasu do czasu polejmy kurczaka tym sosem. A pod koniec pieczenia włóż do naczynia pozostałe pomarańcze i rodzynki a sos zlej do małego garnka i gotuj aż troszkę odparuje . Wyjmujemy kurczaka i polewamy sosem ozdabiamy pomarańczami .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    ostatnio częściej u mnie indyk
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię bardzo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię bardzo
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !