Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezowe snieżki z kremem i czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 1 szklanka
białko 3
polewa czekoladowa 1
krem do karpatki 1

Przepis i sposób przygotowania na: Bezowe snieżki z kremem i czekoladą

Białka ubic na sztywną pianę, nie przerywając ubijania stopniowo dodawac puder cukier,ubijac mikserem jeszcze 20 minut Przygotowac foremki ( mogą byc papierowe)i blache piekarnik nagrzac do 125 st.ubitą mase rozłożyc do foremek i położyc na blache i włożyc do piekarnika.Bezy suszyc około 50 minut pozostawic w chłodne miejsce do ostygnięcia Krem karpatka 5 minut zrobic według przepisu podanego na opakowaniu Przełożyc do szprycerki nożem ściąc wierzch bezy i do środka nałożyc krem i przykryc górę na bezy polac rozpuszczoną polewę czekoladową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 16.09.2011 23:12
super
m1monika 10.03.2011 19:43
pychotka!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak