Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany pstrąg

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg sprawiony 1-2 szt
jaja 3
czerstwe kajzerki 2
musztarda 3 łyżki
cytryny 1
sól
pieprz
marchew 1
pietruszka
Liść laurowy suszony Prymat 2
kostka ziołowa lub inna 1

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany pstrąg

Rybę opłukac osuszyc skropic sokiem z połowy cytryny, odstawic na kilka minut.Bułki posiekac dodac 1 ugotowane na twardo jajko i 2 surowe, przyprawic do smaku solą i pieprzem wymieszac. od filetowaną rybę rozłożyc na blacie na środek wyłożyc przygotowane nadzienie,połączyc dwa brzegi zszyc grubą nitka uważając by farsz nie wypłynął.Pstrąga ułożyc na siatce garnka do gotowania ryb( lub zawinąc w złotkoi piec w piekarniku) obłożyc pokrojona włoszczyzną i pokruszoną kostką ziołową lub inną, do garnka wlac 1 l wody włożyc rybę i przykryc gotowac na wolnym ogniu około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 10.03.2011 19:44
pyszna musi być taka rybka!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak