Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indycze udka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

uda indycze 2
gotowanej szynki 8 plasterków
pieczarek 300 g
cebule 2
śmietany 2 szklanki
olej - -
rosolu drobiowego 1/2 l
czerwonego wina 1/2 l
natka pietruszki - -
sól - -

Przepis i sposób przygotowania na: Indycze udka

Mięso posypać solą i pieprzem. Podsmażyć przez kilka minut na podgrzanym oleju. Przełożyć do prytfanki. Cebulę obrać, posiekać i dodać do mięsa. Szynkę pokroić w kostkę, pieczarki umyć, obrać i pokroić, razem z szynką dodać do indyka. Całość poddusić i zalać rosołem. Piec 1 godz w temp. 200 stopni C. W międzyczasie mięso polewać sosem. Do sosu z pieczenia dodać wino i śmietanę, zagotować. Przyprawić do smaku i polać nim mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak