Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piersi z kurczaka panierowane w parmezanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
jajko 4 szt.
parmezan starty 180-200 gramów
śmietana 250 ml
pomidor 1 szt.
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: piersi z kurczaka panierowane w parmezanie

Jajka wymieszać ze 100g parmezanu i odstawić na godzinę do lodówki. Kurczaka pokroić na plastry, delikatnie rozbić i posypać pieprzem. Obtaczać w jajku z parmezanem i smażyć na złoty kolor. Śmietanę 36% odparować, aż zgęstnieje, dodać parmezan i drobno posiekany miąższ obranego ze skórki pomidora. Kurczaka podawać polanego sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak