Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 16 dag
jajko 4 szt
śmietana 20 dag
proszek do pieczenia 10 g
cukier waniliowy 5 dag
cukier puder 2 łyżki
olej do smażenia
ryż 40 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z ryżu

Żółtka utrzeć z częścią cukru waniliowego i 2 łyżkami cukru pudru, dodać śmietanę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ryż, sól i dobrze wymieszać. Gdyby ciasto było zbyt gęste dodać łyżkę mleka. Ubić pianę z białek i lekko wymieszać z ciastem. Łyżką kłaść racuszki na gorący olej i smażyć na rumiano. Posypać cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 29.11.2011 22:06
fajne
Babciagramolka 09.03.2011 18:00
Racuszki ryzowe na słodko to cos dla moich wnuków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak