Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane warzywa z pangą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1/2 szt
brokuł 1 szt
pieczarki 200 gram
cebula 1-2 szt
serek topiony 400 gram
sól
pieprz
panga 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane warzywa z pangą

pangę pokroić w paseczki i usmażyć bez tłuszczu. kalafior i brokuł podzielić na małe różyczki i ugotować. pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć. cebulę pokroić w pół plasterki, poddusić na patelni. serek topiony wrzucić do rondelka i lekko roztopić.
W naczyniu żaroodpornym włożyć brokuł na niego plasterki pangi, następnie pieczarki i cebulkę i na koniec ułożyć zgrabnie kalafiora. Wszystko zalać serkiem topionym. przykryć naczynie pokrywką i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. zapiekać ok 1/2 godziny po czym ściągnąć pokrywkę i piec jeszcze 10 minut. podawać lekko ostygnięte, ale nie zimne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 04.09.2011 11:02
Pycha
iknkirke 14.06.2011 08:59
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak