Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk z porem na parze

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filetów z morszczuka bez skóry 0,5 kg
por (biała część) 1 sztuka
sól 1 szczypta
cytryna 1/2 sztuki
brokuły 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk z porem na parze

Rybę kroimy na równe kawałki, solimy i skrapiamy sokiem z cytryny. Pora myjemy i kroimy na cienkie krążki.

Na patelnię nakładamy 1/2 łyżeczki oleju i nacieramy.Układamy ryby, a na nie por. Obok układamy kawałki brokułów. Parujemy pod przykrywką około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 09.05.2012 18:43
na parze to chyba nigdy nie robiłam ani mięsa ani ryb
Baska Kaska 16.08.2011 21:24
smakowity pomysł
Kopiko1983 29.04.2011 06:29
Pyszne i zdrowe!
Misiek1 10.03.2011 11:39
Super pomysł!
cukiereczek 10.03.2011 10:38
Samo zdrowie
Jolanta40 09.03.2011 21:23
zdrowy i do tego smaczny :)
bernika 09.03.2011 19:31
napewno zdrowy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak