Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki z pieczarkami i groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
parówki 30 dag
cebula 1 szt
groszek konserwowy 1 puszka
ketchup 1 łyżka
przecier pomidorowy 2 łyżki
tłuszcz do smażenia
natka pietruszki
sól do smaku
żółty ser starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki z pieczarkami i groszkiem

Na rozgrzanym tłuszczu poddusić pokrojoną w krążki cebulę. Dodać pokrojone pieczarki. Dusić, aż pieczarki będą miękkie, a cebula szklista. Dołożyć parówki pokrojone w plasterki i jeszcze kilka minut dusić. Na koniec dodać groszek, ketchup, przecier pomidorowy, pokrojoną natkę pietruszki, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć na półmisek i posypać żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 04.03.2013 14:17
bardzo fajne danie dla dzieci one uwielbiaja parówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak