Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1,5 kg
biała kapusta 1,5 kg
kasza manna 1,5 szklanki
cebula 1-2 sztuki
jajko 4 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
kostka rosołowa 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Kapustę szatkujemy drobno,cebulę kroimy w drobną kosteczkę a następnie łączymy wszystkie składniki,dokładnie mieszamy.Formujemy gołąbki a następnie obsmażamy z obu stron na patelni.Przekładamy do garnka,Kostki rosołowe rozpuszczamy w 1,5 litra gorącej wody dodajemy koncentrat i zalewamy gołąbki.Dusimy pod przykryciem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 15.01.2014 18:12
muszę takie zrobić
Bernadeta1 29.10.2013 00:05
robiłam takie gołąbki, smaczne
IKrakowianka 22.10.2013 19:22
smaczne gołąbki
IwonaKa 11.09.2013 00:01
pyszne,jadłam takie u znajomej,muszę sama zrobić
Ada-Gaba 02.09.2013 14:11
Bardzo lubie
adelajda 10.07.2013 05:44
smaczne gołąbki
junox 14.06.2013 12:25
czasami takie robię,ale ja wolę zawijane w kapuście
Motorek 27.07.2012 08:39
smaczne
berys18 30.06.2012 20:41
wyglądają przepysznie
berys18 30.06.2012 20:41
wyglądają przepysznie
Łukasz15 22.06.2012 09:52
bardzo je lubię
edi 19.06.2012 22:25
moje ulubione:)
mariel78 25.05.2012 18:20
pycha
mirosława4 10.03.2012 17:01
polecam są pyszne też takie robię:)
Tika4444 08.02.2012 12:20
bardzo, bardzo je lubie
Ewa111 05.10.2011 19:15
faktycznie dużo prostsze i łatwiejsze i do tego bardzo smaczne
Chojłówna 10.09.2011 21:34
dobre:0
Ewelina47 06.09.2011 12:30
bez zawijania też mogę zjeść
bursztynek 04.09.2011 22:42
bardzo lubię wszystkie odmiany gołąbków
Grazyna0211 04.09.2011 12:54
fajne pochłaniają znacznie mniej czasu niż te tradycyjne
ben-ka 04.08.2011 20:50
robię gołąbki bez zawijania w kapustę z tym,że dodaje oprócz kaszy dodaję ryż:)
Tomasz17 24.07.2011 21:01
apetyczne
Anna169Hosz 23.07.2011 20:14
Super, ja też się chyba przerzucę na taką wersję gołąbków- łatwiejsza.
anoosia 22.06.2011 10:49
fajne:)
marchewka 23.05.2011 23:09
popieram, fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak