Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z sardynkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwonej fasoli puszka
średnich ogórków kiszonych 5
cebula biała 1
majonezu 4 łyżki
sól do smaku
natka pietruszki do smaku
sok z cytryny do smaku
jajko ugotowane na twardo 2
ryż ugotowany woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z sardynkami

Sardynki osączyć z oleju, rozdrobnić i przełożyć do szklanej misy. Dodać ryż, osączoną z zalewy czerwoną fasolę, natkę pietruszki oraz pokrojone w kostkę ogórki, jajka i cebulę. Skopić sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem, dodać majonez i wymieszać. Schłodzić sałatkę w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 21.02.2013 23:39
ciekawa propozycja
Iiiiii 09.10.2012 08:02
pycha
Ela15 22.10.2011 20:39
ekstra
bejciu24 05.04.2011 18:23
pycha
pawel6 04.04.2011 08:58
super!
aguus 28.03.2011 07:40
smacznie wygląda - koniecznie muszę wypróbować przepis:)
aginaa 17.03.2011 09:56
fajne, ciekawe jak smakuje
Nina7 15.03.2011 08:40
Koniecznie muszę wypróbować przepis, a sałatka... wygląda znakomicie:)
pacpaw 14.03.2011 09:56
szukałem właśnie przepisu na sardynki :o)
MAR3STA 12.03.2011 21:05
apetyczna na pewno by mi smakowała;)
Gosia40 11.03.2011 13:58
Super sałatka:)
Misiek1 11.03.2011 11:31
Wygląda smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak