Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pieczarkowa po parysku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 l
wino białe wytrawne 125 ml
pieczarki 300 g
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
tymianek 1 szczypta
natka pietruszki 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ketchup 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pieczarkowa po parysku

pieczarki oczyścić opłukać drobno pokroić usmażyć dodać mąkę lekko zrumienić zalać wywarem i gotować około 8 minut następnie połączyć z winem i ketchupem i posiekaną natka pietruszki doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak