Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperty twarogowo-śliwkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
margaryna 25 dag
śliwki 70 dag
CUKIER W KOSTKACH
cukier puder
twaróg 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Koperty twarogowo-śliwkowe

Ser twarogowy przetrzyj przez sito. Połącz z mąką oraz posiekaną margaryną, zagnieść ciasto. Rozwałkuj je na placek o grubości 1 cm. Owoce umyj, wydryluj. W miejsce pestek włóż po kostce cukru. Ciasto pokrój na kwadraty o boku 8-10 cm. Na każdym kwadracie połóż śliwkę. Zlep rogi ciasta, tworząc kopertę. Ciastka ułóż na suchej blasze i piecz w temp 200stC, aż się zrumienią. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak