Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KALAFIOR W CIEŚCIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
jajko 2 sztuki
mąka 100 gram
mleko
tłuszcz
sól do smaku
cukier 1 łyżka
ocet do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KALAFIOR W CIEŚCIE

Kalafior opłukać w lekko zakwaszonej octem wodzie. Następnie włożyć do wrzącej, osolonej wody, dodać cukier i ugotować do miękkości bez przykrycia. Wyjąć kalafior z garnka i podzielić na cząstki. Mąkę wraz z jajkami zmiksować, w czasie miksowania dodawać mleko w takiej ilości by powstało gęste ciasto, na sam koniec posolić. Kalafior zanurzyć w przygotowanym cieście, smażyć na rozgrzanym tłuszczu do uzyskania złotego koloru. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ibag24 26.09.2011 20:16
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak