Sposób przygotowania

Kalafior opłukać w lekko zakwaszonej octem wodzie. Następnie włożyć do wrzącej, osolonej wody, dodać cukier i ugotować do miękkości bez przykrycia. Wyjąć kalafior z garnka i podzielić na cząstki. Mąkę wraz z jajkami zmiksować, w czasie miksowania dodawać mleko w takiej ilości by powstało gęste ciasto, na sam koniec posolić. Kalafior zanurzyć w przygotowanym cieście, smażyć na rozgrzanym tłuszczu do uzyskania złotego koloru. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !