Sposób przygotowania

Mięso umyć, zalać osolonym wrzątkiem i ugotować. Pod koniec gotowania dodać włoszczyznę. Bułkę namoczyć, odcisnąć i zmielić razem z ostudzonym mięsem. Cebulę i słoninę pokroić w drobną kostkę, usmażyć i wymieszać z mięsem i żółtkiem. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko oraz wodę. Zagnieść do powstania jednolitego ciasta. Rozwałkować na cienki placek. Następnie podzielić go na kwadraty o boku ok 4cm. Do środka nakładać nadzienie, złożyć po przekątnej, zlepić brzegi, a następnie przeciwległe końce zlepić razem. Uszka ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !