Sposób przygotowania

W misce łączymy mięso mielone (najlepiej jakby miało niską zawartość tłuszczy, np. mięso wieprzowe z szynki) z marchewkami startymi na najmniejszych oczkach tarki oraz przyprawami: bazylią, pieprzem ziołowym i gomasio. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kulki, które następnie gotujemy na parze. Można podawać z ryżem, polane sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Ciekawa propozycja z wykorzystaniem marchwi:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    sam prażysz nasiona sezamu z solą morską,czy te gomasio gdzieś kupujesz? A tak poza tym fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    sam :o) Proste i łatwe tylko trzeba uważać aby nie spalić sezamu bo jest wtedy mocno gorzki: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/55147/gomasio-sol-sezamowa.html oraz http://www.doradcasmaku.pl/przepis/72938/pikantno-ziolowe-gomasio.html
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    do przepisu należy jeszcze dodać, że mięso mielone łączymy również z bułką wymoczoną w mleku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    parowanych klopsów nie jadła i koniecznie je spróbuję...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo fajny pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    świetne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    To gomasio mnie zaintrygowało. Jestem ciekawa jak ta potrawa smakuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    podejrzewa że są dobre:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    przepyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    ciekawe polaczenia, wydaje sie smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !