Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać jajka, wodę, zagnieść ciasto starannie wyrabiając. Podzielić na części, rozwałkować na cienkie placki i pozostawić do przeschnięcia. Następnie placki posypać mąką i pokroić w plastry o szerokości ok 2cm, dalej pokroić w kwadraciki. Łazanki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przelać ciepłą wodą.
Grzyby namoczyć, a następnie ugotować. Kapustę posiekać i zalać wywarem z grzybów, zagotować pod przykryciem. Cebulę drobno posiekać i usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, następnie połączyć z odcedzoną kapustą, łazankami oraz grzybami, doprawić do smaku pieprzem i kminkiem. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i bułką tartą. Zapiec w piekarniku. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Uwielbiam łazanki! Oj, juz mi slinka cieknie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !