Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadaniowy misz-masz

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 6 kostek
jajko 2
ziemniaki gotowane w mundurkach 3
kaszanka 15 dag
gomasio do smaku
olej z pestek winogron 2 łyżki
rzeżucha 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadaniowy misz-masz

Na łyżce oleju, na małym ogniu rozmrażamy liście szpinaku. Następnie dodajemy potłuczone ziemniaki i całość dokładnie mieszamy. Smażymy ok. 5 minut w razie potrzeby dodajemy drugą łyżkę oleju. Po tym czasie dodajemy kaszankę obraną z kiszki i pokrojoną w plasterki. Ponownie mieszamy i chwilę smażymy. Na koniec dodajemy dwa jajka, również mieszamy i smażymy do momentu ścięcia się jajek. Posypujemy gomasio i rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 25.03.2013 12:25
super szybkie danie
Ada-Gaba 19.01.2012 07:12
bardzo fajne
Kopiko1983 11.09.2011 21:08
Smaczne i pożyteczne danie!
Magdalena1110 09.08.2011 07:26
sprzątanie lodówki też tak czasami robię
Iwona51
Iwona51 13.04.2011 00:37
fajny przepis
ziutula
ziutula 10.03.2011 23:15
no i dobrze...czym chata bogata tym rada...
pacpaw 09.03.2011 21:45
hehehe danie z serii: \"czyścimy lodówkę\" albo \"znowu się nie chce iść do sklepu\" :o)
Jolanta_P-S 09.03.2011 20:47
ale wymysliłeś;)
patusia 09.03.2011 13:02
Ciekawy taki misz-masz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak