Sposób przygotowania

Jabłka obrać, pokroić, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce z drobnymi otworami. Dodać startą skórkę pomarańcza, cynamon, wanilię i cukier. Całość usmażyć na oleju często mieszając. Tak przygotowaną masę wymieszać z żółtkiem i bułką tartą, a następnie uformować krokiety. Następnie obtaczać je w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć z e wszystkich stron na złoty kolor. Najlepiej smakują podane ze śmietaną. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !