Sposób przygotowania

Groch moczymy kilka godzin w przegotowanej, letniej wodzie. W razie potrzeby wodę dolewamy. Do garnka wrzucamy groch wraz z wodą i stawiamy na duży ogień. Gdy się zagotuje ogień zmniejszamy na bardzo mały i dodajemy całe: 3 marchewki, por, 1 pietruszkę. Gotujemy ok. 25 minut. Po tym czasie dodajemy resztę warzyw pokrojonych w kostkę, kostki rosołowe, pieprz kolorowy, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy kolejne 15 minut. Po tym czasie dodajemy paski boczku parzonego, wysmażone na patelni grillowej oraz ziemniaki i oregano świeże i suszone. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Zupa ma bardzo wyraźny w smaku aromat oregano.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    oregano mi nie pasuje do grochówki, ja zawsze daje majeranek
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    też zawsze dawałem majeranek, aż do tego momentu :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Do wypróbowania to oregano...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam takie jedzenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam takie jedzenie
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    takiej jeszcze nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    taka zupka idealna na chłodne dni!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    juz czuje ten aromat i smak, rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !