Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OMLET Z PIECZARKAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
pieczarki 100 gram
mleko 1/3 szklanki
natka pietruszki
olej
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: OMLET Z PIECZARKAMI

Pieczarki pokroić w plastry, usmażyć, a następnie wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jaka wbić do naczynia, dodać mleko i wymieszać na jednolitą masę. Wylać na rozgrzany tłuszcz, smażyć powoli nie mieszając. Gdy się od spodu podsmaży, nałożyć wcześniej przygotowaną masę pieczarkową i zwinąć oba brzegi do środka. Tak przygotowany omlet przełożyć na ciepły talerz i zaraz podawać. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.12.2012 10:34
super śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak