Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, dodać mieloną kolendrę, kmin i kurkumę. Wymieszać i zostawić na godzinę w temp. pokojowej lub na noc do lodówki. Cebulę razem ze szczypiorkiem oraz kolby kukurydzy pokroić ukośnie na grube plasterki. Marchew pokroić na cienkie plasterki. Mięso usmażyć na połowie oleju, wyjąć z patelni. Na tej samej patelni rozgrzać resztę oleju i smażyć kukurydze i marchew, aż marchewka będzie miękka. Przygotować sos: dokładnie wymieszać masło orzechowe, mleczko kokosowe, bulion, cukier, sos chili i sok z limonki. Do marchewki z kukurydzą dodać makaron, mięso, dymkę i sos. Dokładnie wymieszać i smażyć, aż będzie gorące. Danie podawać posypane kolendrą lub natka pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !