Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŁOSOŚ W MARYNACIE

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 80 dkg
oliwa 15 ml
jajko 2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 dkg
bulion 200 ml
koncentrat pomidorowy 20 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
gałka muszkatołowa
sok z cytryny do smaku
wino białe wytrawne 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: ŁOSOŚ W MARYNACIE

Rybę wypatroszyć, pozbawić kości kręgosłupa i pokroić ukośnie na porcje. Włożyć do wywaru z warzyw, dodać wino, przyprawy, oliwę. Całość ugotować na małym ogniu. Rybę wyjąć i ułożyć na półmisku, a do wywaru dodać koncentrat pomidorowy i białka, doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając trzepaczką. Następnie dodać rozpuszczoną w małej ilości zimnej wody żelatynę, chwilę razem pogotować, odcedzić, przyprawić do smaku i odstawić. Tężejącą galaretkę przelać do półmiska z rybą i odstawić do zastygnięcia. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 20.06.2012 22:41
mniammmmi
Motorek 13.03.2011 11:21
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak