Sposób przygotowania

Z migdałów i orzechów zdjąć skórkę, posiekać i wymieszać z goździkami i cynamonem, dodać tyle miodu, aby powstała gęsta masa. Wodę, olej, proszek i sok z cytryny wymieszać, dodać tyle mąki aby ciasto było twarde. Rozwałkować, pokroić na kwadraty. Na każdy kwadrat dać łyżeczkę bakalii i zrobić rogaliki. Układać na blasze i piec ok. 15-20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    slodkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wow

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !