Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dag
olej 250 ml
woda 250 ml
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sok z cytryny 1 szt
orzechy włoskie 25 dag
migdały 25 dag
cynamon Prymat 1 łyżeczka
miód do smaku
goździki mielone 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z bakaliami

Z migdałów i orzechów zdjąć skórkę, posiekać i wymieszać z goździkami i cynamonem, dodać tyle miodu, aby powstała gęsta masa. Wodę, olej, proszek i sok z cytryny wymieszać, dodać tyle mąki aby ciasto było twarde. Rozwałkować, pokroić na kwadraty. Na każdy kwadrat dać łyżeczkę bakalii i zrobić rogaliki. Układać na blasze i piec ok. 15-20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 02.12.2012 17:29
wow
Edyta14
Edyta14 15.05.2012 16:39
bardzo ciekawy przepis
Rique 15.07.2011 08:11
slodkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak